Vrijdagaanraders 24-09-2021!

Het is weer vrijdag en dus hebben we weer vrijdagaanraders! Dit betekent dat wij in een artikel één specifiek ding uit elke vorm van entertainment aanraden. Hier kunt u dan hopelijk gedurende het weekend – en ook daarna nog – voluit van genieten. Hierbij dus de aanraders voor het laatste weekend van September!

Film: The Brothers Grimm (2005)

De gebroeders Grimm waren twee zeer beroemde sprookjesschrijvers uit de negentiende eeuw. Ongeveer elk sprookje dat u ooit heb gelezen, gezien of gehoord is met dank aan deze twee broers. In deze film worden de gebroeders Grimm gespeeld door Matt Damon en Heath Ledger. De broers verdienen geld door te doen alsof zij monsters en geesten verdrijven die zij zelf creëeren. Dit gaat goed tot zij in een dorp in Duitsland terecht komen waar er oprecht creepy shit gebeurt. Verschillende sprookjes passeren de revue op een gruwelijke manier en de gebroeders moeten oprecht strijden tegen het bovennatuurlijke. Een griezelige en meeslepende film als deze is perfect voor een avondje op de bank met de familie nu het weer wat vroeger donker wordt.

Muziek: Alessia Cara – In The Meantime (album)

Morgen volgt er nog een artikel op Downtime Chronicles over dit album van de prachtige en geweldige Alessia Cara dat vandaag is uitgebracht. De Italiaans-Canadese popzangeres heeft al vaker gezongen over de issues van jonge mensen en alledaagse problematiek, maar gaat nu nog een stap verder. In een statement geeft ze aan zelf veel problemen te hebben met haar mentale welzijn en dit te willen delen met de buitenwereld om zo mensen die in hetzelfde schuitje zitten wellicht te kunnen helpen. Het album gaat diep en kan soms erg hard aankomen wanneer je dingen herkent, maar het kan ook heerlijk swingen en je helpen je weer beter te voelen. Een perfect gebalanceerd album van een waar boegbeeld voor onze samenleving: Alessia Cara!

U kunt overigens ook de nieuwe muziek van Joyner Lucas en J. Cole beluisteren. Een heerlijke samenwerking van twee fantastische HipHop-artiesten.

Serie: Gotham

Een serie over de duistere stad Gotham, het thuisfront van Batman. We kennen allemaal wel het verhaal hoe Bruce Wayne zijn ouders verliest en later besluit voor de gerechtigheid van Gotham te strijden en als Batman door het leven gaat. In deze serie zien we eigenlijk het gedeelte wat daar tussenin zit en we nog niet eerder hadden gezien. Het verhaal tussen de tragedie en de duistere superheld in. We volgen James Gordon, de toekomstig burgemeester huidig rechercheur van de stad. Hij belooft een jonge Bruce Wayne de moord op diens ouders op te lossen en komt vervolgens met veel vreemde criminelen in aanraking. We zien de opkomst van verscheidene superschurken gebeuren en zitten constant op het puntje van ons stoel wanneer detective Gordon weer in de problemen geraakt. Intussen zien we de jonge Bruce Wayne opgroeien en zich ontwikkelen tot de nieuwsgierige en moedige man die later Batman zal worden. Een heerlijke thriller om te kijken als je van spanning, duistere verhalen en actie houdt. Het is zelfs leuk wanneer je eigenlijk niet zoveel met superhelden hebt!

Game: Little Nightmares 1 & 2

Als we het dan over spanning en lichte horror hebben, maar het wel nog leuk moet blijven om met de familie te doen, dan raad ik hier de beide delen van Little Nightmares aan. Je speelt een klein poppetje dat zich een weg moet banen door verschillende locaties in verschillende levels. Dit doe je in de ‘grote mensen’-wereld. Je moet verstopt blijven voor deze grote wezens, want als ze je zien proberen ze je vangen en te doden. Tussen het ontsnappen van de wezens en het bereiken van je eindpunt door ben je steeds puzzels op aan het lossen om je weg voort te kunnen zetten. Een game die dus voldoet aan een stukje prikkelen van het brein, precisie en hartkloppingen. Heerlijk!

Overigens kennen deze games fantastische animatie, prachtige plaatjes, geweldige muziek en een goed verhaal!

Sport: Anthony Joshua vs. Oleksandr Usyk

Op zaterdag (25-09) staat Anthony Joshua om 23.30 uur tegenover Oleksandr Usyk in het nieuwe White Heart Lane om de wereldtitel heavyweight boxing! Waar Joshua een record heeft van 24 winstpartijen en slecht een enkele nederlaag en Usyk nog nooit verloor in achttien wedstrijden is dit een ware titanenstrijd. Voor Joshua is het ook nog eens een gevecht waarin hij toewerkt naar de wedstrijd der wedstrijden waar we al zolang op wachten: Joshua vs. Fury. De wedstrijd is morgenavond helaas alleen via Pay Per View te bekijken, dus gaan we met z’n allen natuurlijk weer lekker opzoek naar illegale livestreams!

Literatuur: The Haunting of Hill House

Ook hier blijven we in het duistere, griezelige thema. Wie de gelijknamige Netflix-serie kent zal ongetwijfeld weten dat dit geen verhaal is voor de faint-hearted. Vier mensen gaan naar een huis waar veel griezelverhalen over bestaan en rapporteren hun bevindingen. Binnen de kortste keren komen ze oog in oog te staan met allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen en wezens. Of zij deze gebeurtenissen overleven is nog maar de vraag en om dat uit te vinden zult u het boek moeten lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *